8 Şubat 2014 Cumartesi

Whatsapp'da Kim Engellemiş/Silmiş Görmek

2 yorum

whatsapp'da kim engellemiş bulma, whatsapp kim silmiş görme
Gün geçmiyor ki bilişim teknolojileriyle alakalı yeni bir alavere-dalavere çıkmasın :) MSN günlerinden beri kim beni silmiş, kim beni engellemiş, kim beni listesinden kaldırmış gibi şeyleri merak edip duruyoruz sevgili okurlar. Malum yeni gözdemiz de Whatsapp. Bugüne kadar Whatsapp üzerinde kimin bizi sildiğini ya da listesinden kaldırdığını görmemiz mümkün değildi. Hatta kimin bizi eklediğini de görebilmemiz için herhangi bir yöntem mümkün değildi ancak son yapılan güncellemeler sonucunda artık Whatsapp'dan bizi kim silmiş ya da kim engellemiş anlayabilmemiz için bir kaç küçük ipucu mevcut hale geldi. Dilerseniz hemen onları sıralamaya başlayalım:


  1. Eğer sizi engellediğini düşündüğünüz kişiye tıkladığınızda, o kişinin son görülme tarihini göremiyorsanız muhtemelen o kişi sizi Whatsapp'tan engellemiştir.
  2. Aktif olarak Whatsapp kullandığını düşündüğünüz birine mesaj atıyorsanız ve mesajın kenarında 2 tik değil de sadece 1 tik görünüyorsa yine aynı şekilde engellenmiş olmanız mümkün. Tabii ki karşı tarafın o Whatsapp hesabını iptal edip kapatması gibi bir durum da söz konusu olabilir. Bu konuda herhangi bir garanti veremiyoruz :)
  3. Gelelim en sağlıklı yönteme. Sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi Whatsapp konuşma grubuna eklemeye çalışın. Eğer hata alıyorsanız %100 engellenmişsiniz demektir. (RT pls :P)
  4. Daha önceden Whatsapp profil resmini gördüğünüz birinin şimdi profil fotosunu göremiyorsanız engellenmiş olma riskiniz mevcut. Tabii, eğer karşı taraf fotoğraf kullanmamayı tercih etmediyse...
Şimdilik en stabil Whatsapp'da kim engellemiş görme yöntemi bunlar. Birinin sizi engelleyip engellemediğini görmek için üçüncü parti yazılımlar ya da uygulamalar kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Kişisel bilgileriniz, Whatsapp konuşmalarınız ve de kişi listeniz tehlikeli ellere geçebilir.
Bol sohbetle kalın!

Yazar:

2 yorum:

  1. beni engellediğini düşündüğüm birinin "çevrimiçi " olduğunu ve durum mesajını görebiliyorum bir tek son giriş tarihini ve saatini göremiyorum.. bu durumda genede engellenmiş oluyormuyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engellenmemiş olursunuz. Bu kişi muhtemelen iPhone kullanıcısıdır ve son görülmeyi deaktif hale getirmiştir. Engellenmiş olmanız durumunda çevrimiçi olup olmadığını göremezsiniz.

      Sil