10 Temmuz 2013 Çarşamba

Pokemon X ve Y ― Yeni 3D Pokemon Oyunu

2 yorum
Sizlere bir şey itiraf edeceğim. Kazık kadar adam oldum ama hala Pokemon oyunlarını oynamayı çok seviyorum. Fırsatım oldukça oynamaya da çalışıyorum. Şuanki favorim Pokemon Emerald. Pokemon oyunları arasında en oynanabilir ve stabil versiyon Pokemon Emerald. Ancak! Nintendo firmasından yeni sızan bilgilere göre Nintendo, yıllardır oyuncuların beklediği 3 boyutlu Pokemon oyunu üzerinde çalışmalara başlamış durumda ve yakında (2013 yılı sonuna doğru) piyasaya süreceğini duyurdu. Yeni oyunun adı Pokemon X and Y! Oyunun şuana kadar çıkan diğer Pokemon oyunlarına nazaran bir çok yeni özelliği var ancak en büyük özelliği 3D oluşu. Tüm diğer 2D oyunların aksine Pokemon X ve Y, oyunculara yepyeni bir üç boyutlu dünya ve 3D Pokemon savaşı imkanı sunmakta. Ancak Pokemon keyfini üç boyutlu yaşamak için sizin de yapmanız gereken şeyler var. Öncelikli olarak Pokemon X ve Y, Nintendo'nun oyun konsolu olan Nintendo 3DS için tasarlanmış durumda. Yani, Pokemon X ve Y oynamak istiyorsanız Nintendo 3DS sahibi olmanız gerekmekte. Tabii internetten ROM dosyasını indirip Gameboy emülatörüyle oynamayı düşünmüyorsanız :) Şimdi sizlere Pokemon X ve Y'deki yenilikleri bir bir aktaralım.

Pokemon X ve Y'de Neler Olacak?

  • Tamamiyle üç boyutlu bir dünya ve gerçekçi Pokemon müsabakaları.
  • Transportasyon. Eski iki boyutlu oyunlara nazaran, yeni oyunda karakterler 8 farklı yöne hareket edebilecek. Karakterler kayak kullanabilecek. Belirli yerlerde belirli pokemonların üzerinde seyahat edebilecek.
  • Oyuncu Arama Sistemi. Bu sistem sayesinde oyuncular, diğer oyuncularla multiplayer oyun oynayabilecek, pokemon takası yapabilecek. (Sadece Nintendo 3DS kullanıcıları)
  • Pokemon-Amie Sistemi: Bu sistem sayesinde oyuncular pokemonlarını elleriyle besleyebilecek ve sevebilecek. Bu sayede pokemonlarıyla daha sıkı bir bağ kurma imkanı sağlayacaklar.
  • Hava müsabakaları. Hava tipi pokemonların savaşı sırasında pokemonlar uçacak ve pokemon kapışmaları havada gerçekleşecek.
  • Kalabalık savaşlar. Pokemonlar 1'e 2,3,4,5 şeklinde savaşabilecekler. Yani tek bir pokemonla aynı anda birden fazla pokemona karşı savaşabileceksiniz.
  • Peri (fairy) türü pokemonlar. Ejderha tipi pokemonlara karşı Nintendo'nun yeni çıkarttığı pokemon türü. Yalnız kendi türüne ve buz türü pokemonlara karşı zaafları var.
  • Yeni 6. nesil pokemonlar!

Pokemon X ve Y'deki Yeni Pokemonlar

Şuana kadar ortaya çıkan yeni pokemonların ufak bir listesi aşağıdadır:
Pokemon X ve Y'de yer alan yeni pokemonların bir kısmı.

Pokemon X ve Y Ekran Görüntüleri

Pokemon X ve Y Videoları




Pokemon X ve Y Oyununu Nasıl Oynayabilirim?

Nintendo 3DS sahibi olup 12 Ekim 2013'ü beklemelisiniz.

Pokemon X ve Y Oyununu Nereden İndirebilirim?

Buradan indiremezsiniz çünkü oyun çıkmadı. Çıkınca bir güzellik düşünürüz :)

Pokemon X ve Y Oyununu Hileleri

Yayınlanmış herhangi bir oyun hilesi yok. Ekim 2013'ten itibaren güncellemeler olacak.

Nereden 3DS Emülatörü İndirebilirim?

Bu adresten 3DS emulator adlı programı indirebilirsiniz.

PokemonXandY.3ds'i Nereden İndirebilirim?

Oyun çıktığı andan itibaren buradan indirebilirsiniz.


İyi eğlenceler.
Yazar:

2 yorum:

  1. oyunun birçok yerde linki var ama indirince password için survey sitelerine yönlendiriyor..ne zaman paylaşırsın linkleri?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyun yayınlandı ancak şuan pc'de çalıştırabilecek bir emülatör yok. emülatör de yayınlanınca linkler burada olacak ;)

      Sil