5 Şubat 2013 Salı

Vkontakte (VK.com) Video İndir

6 yorum
Günümüzün popüler film izleme siteleri, hükümetimizin kudretli çalışmalarından dolayı video dosyalarını upload edecek host bulamazken Rus arkadaşlık sitesi Vkontakte.ru'nun sıcak denizlere inme politikası güderek adını VK.com olarak değiştirmesinden sonra neredeyse tüm büyük boyutlu videolar VK'ya yüklenir oldu. Siz de internetten online film izlemeye çalışırken kesinlikle denk gelmişsinizdir. VK.com hakkında uluslararası mahkemeler tarafından açılmış onlarca telif hakkı davası bulunduğunu, Rusya serverlarında barınan müzik ve video dosyalarının %70'inin VK.com serverlarında yer aldığını da hatırlatmak isterim. Böyle giderse önümüzdeki günlerde VK.com büyük sıkıntılar yaşayacak ve büyük ihtimalle barındırdığı telif hakkı ihlal eden mp3 ve videoları silmek zorunda kalacaklardır. Ancak halen aktif olarak yüzbinlerce videoyu barındırdığı için sizlere Vk.com'dan nasıl video/film indirilir anlatacağım.
Öncelikle Vkontakte.ru'dan video indirmek için bize gerekli olan program/eklentileri temin etmemiz gerekmekte. Bunlar:

  1. Firefox için Vontakte.ru Downloader eklentisi - indir
  2. Download Manager Programı. (Önerilen: Free Download Manager - indir)
Şimdi gelelim VK'dan videoyu nasıl indireceğimize:
  1. Öncelikle bilgisayarınızda Mozilla Firefox'un kurulu olması gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım. Eğer yoksa Firefox'u kurduktan sonra yukarda birinci seçenekte verdiğim adresi ziyaret ederek Vkontakte.ru Downloader eklentisini Firefox'a yüklemeniz gerekmekte. Bu eklenti, VK.com video sayfasında, video player'ın hemen altında Download linklerinin görülmesi için geçerli bir adım. Aksi taktirde VK'dan video download linkine erişemeyiz. Eklenti video kalitesini de düşünerek videoların, eğer mevcutsa, 240p, 360p, 480p, 720p ve 1080p olarak linklerini bize sunmakta.
  2. Video linkini bulduktan sonra, videoyu en hızlı şekilde indiren bir programa da ihtiyacınız var. DAP, Flashget, jDownloader ya da Internet Download Manager işinizi görebileceği gibi ben bunların muadili olan Free Download Manager programını kullanıyorum. Bu tarz programların özelliği, indirilecek dosyayı bir kaç parçaya ayırarak download yapmasıdır. Bu sebeple de download hızınızı yükseltmektedir. Bu programı da yukarda verdiğimiz linkten indirip kuruyoruz.
  3. Şimdi film izlediğiniz film sitesine girip VK video player'ın sol alt köşesinde, play butonunun yanında VK logosunu göreceksiniz. Ona tıklayarak videonun asıl sayfasına girmeniz gerekmekte.Örnek video linki: "http://vk.com/video123456789_987654321"
  4. Bu pop-up video sayfasının hemen sağ altında, indirmek istediğiniz video kalitesine göre download linkleri "Download Video, Download HD (360), Download HD (480), Download HD (720), Download HD (1080)" şeklinde gözükmekte.
  5. İstediğiniz video çözünürlüğünün üzerine sağ tuş yaparak "Download with Free Download Manager" sekmesini kullanarak videomuzu indiriyoruz. İyi seyirler.

VKontake / VK.com'dan Video İndirmek / Download Yapmak Resimli Anlatım

VK / Vkontakte video indir, VK video download, VK'dan nasıl video indirilir


Yazar:

6 yorum:

  1. ben daha önce mozilla kullanarak vk ya giriyordum fakat artık giremiyorm girmeye çalıştığımda ''Açılmaya çalışılan konum hiçbir zaman sonlanmayacak bir yönlendirme döngüsüne girdi. '' acaba nasıl düzeltirim bu durumu ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mozilla'yı kaldırın. kaldırdıktan sonra, program files'da arta kalan mozillayla alakalı diğer dosyaları da silin. daha sonra tekrar yükleyip mozilla güncellemesi yapın. düzelmesi lazım :-bd

      Sil
  2. Dediğiniz her şeyi yaptım. Eklentiyi de etkinleştirdim. Ancak dediğiniz yerde indirme linki falan görünmedi? Yardım ederbilir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuan tekrar denedim ve hala kullanılabiliyor. herhangi bir problem göremedim. eklentiyi de etkinleştirdim diyorsunuz. şu aşamada aklıma gelen tek problem mozilla'nın versiyonu. browser'ı güncelleyip tekrar deneyin.

      Sil
  3. 3. adımda sıkıntı var benim yardımcı olurmusunuz. play de vk falan yok onu nasıl yapacagız ?

    YanıtlaSil
  4. adamın dibisiniz lan sizde olmasanız biz ne yapcaz gözlerim yaşardı valla çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil