19 Nisan 2013 Cuma

Blogger'a Google Plus Yorum Kutusu Eklemek

8 yorum
Google, sosyal medya ağı olan Google Plus'ı Facebook ve diğer sosyal ağlarla rekabette tutmak için elinden gelen her şeyi deniyor. Şimdi de, Facebook'tan aşina olduğumuz, websitelerine hazır yorum kutusu eklentisini piyasaya sunarak bu yarışta hala ben de varım demeye çalışıyor. Google Plus kullanıcısı çok olmasa dahi, Google kullanım oranı ezici üstünlükte olduğu için Google Plus yorum kutusunun da zaman içerisinde gayet popüler olacağını tahmin etmek güç değil. Dilerseniz, lafı fazla uzatmadan Google Plus Comment Box'ı Blogger'a nasıl ekleyeceğimizi, daha doğrusu entegre edeceğimizi açıklayalım. Aşağıdaki adımları izleyerek kendi blogunuzda da Google+ Yorum Kutusu ekleme imkanınız olacaktır.

  1. Blogunuza Google yorum kutucuğu eklemek için, Blogger hesabınızı aktif bir Google+ hesabıyla bağlanız gerekmektedir. Blog yönetim sayfasından Google+ sekmesini kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Bu işlemi yaptıktan sonra "Google+ Ayarlarınız" sayfasını ve kendi kişisel Google+ bilgilerinizi göreceksiniz. Bu küçük bilgi kutucuğunun hemen sağında "Bu blog'da Google+ Yorumlarını kullan" yer almaktadır. Bu seçeneği aktif hale getirirseniz, blogunuzda otomatik olarak Google Plus yorum kutucuğu görünecektir.
  3. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus, Blogger'da sonradan eklenen temalarda yorum kutucuğunun aktif olmama problemi yaşanabilir. Bu henüz yeni bir sistem olduğu için, şu aşamada, Blogger'ın kendi orjinal temalarından birini kullanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Neden Google Plus Yorum Kutusu Kullanmalıyım?

  • Google +1 özelliğinden dolayı websitenizin Google'da itibar kazanmasını sağlayabilirsiniz. Websitenizin Google aramalarında daha yukarıda çıkmasına katkısı olabilir.
  • Google kullanıcılarının büyük bir kısmı, halihazırda Google'a giriş yapmış şekilde arama yaptıkları için, ulaşacakları websitesinde yorum yapmak için herhangi bir ekstra bilgi doldurmak zorunda kalmayacaklarından sitenizdeki yorum sayısı artabilir, bu da sitenizin daha aktif olmasına katkı sağlayabilir.


Yazar:

8 yorum:

  1. Anonim kişilerin de yorum yapma olasılığı olsaydı. Daha aktif bir uygulama olurdu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum ve bu sistemi hiç bir kullanıcıya önermiyorum. Blogunuza her hangi bir yolla gelmiş bir okurun yorum yapmasının önüne engel koyuyor olabilirsiniz. Yinede bu sizin kararınız..

      Sil
  2. Google de kendine üye yapmaya çalışıyor bu yolla

    YanıtlaSil
  3. Size bir sorum olacak benim bir blogger temam var ama ne yapsam olmuyor ? Google plus yorum kutusu eklemek için başka yollar var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Tema ismi : Teknoloji Hocam Blogger Teması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu linkin son kısmında anlatılan işlemi gerçekleştirin:
      http://bloghocam.blogspot.com/2013/04/bloggera-google-yorumlarn-ekleme.html

      Sil
  4. Ya o etkinleştir kutusunu bulamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggere giriş yaptıktan sonra önizleme - kayıtlar falan olan bölüde google+ sekmesi var. Ona tıklayın. Tüm google+ ayarlarınızı bu bölümden yapabilirsiniz.

      Sil
  5. Çok çok çok saolun sizin sayenizde oldu kaç gündür arıyorum bi b*k bulamadım sizin sayenzde oldu saolun

    YanıtlaSil