27 Ocak 2013 Pazar

Whatsapp Last Seen (Son Görülme) Gizleme Yöntemleri

1 yorum
Whatsapp Last Seen (Son Görülme) Gizleme, Yoketme, Kaldırma Yöntemleri, Hileleri, Yolları
İnternetin mobil iletişim araçlarında yaygınlaşmasından sonra neredeyse SMS'i hiç kullanmaz olduk ve yerini Whatsapp, Viber gibi programlara doldurduk. Bu programların en popüleri de kuşkusuz Whatsapp. Türkiye'de de yüzbinlerce kullanıcısı olan Whatsapp programının en göze batan özelliği ise kullanıcıların en son aktif olduğu tarihi sohbet profilinde görüntülemek. Whatsapp'ın bu son görüntülenme/aktif olma tarihi (Whatsapp Last Seen), birçok aşığın ve çapkının başına büyük bela olmakta. Whatsapp Last Seen özelliğini gizlemek ya da son giriş tarihini dondurmak için kullanılan bazı yöntemler var. Bunları sizin için sıralayacağım.

  1. iPhone Whatsapp Last Seen Gizleme Yöntemi: "Whatsapp » Settings » Chat settings » Advanced » Last Seen Timestamp on » off" yolunu izleyerek iPhone'larda whatsapp son görülme tarihini gizleyebilirsiniz. Ancak, bu işlemi yaptığınız zaman kendi last seen kısmınızın gizlenmesinin yanında kişi listenizdeki kullanıcıların last seen bilgisini de gizlemiş/deaktif etmiş olursunuz. Ayrıca bu ayarı değiştirdiğiniz zaman, tekrar bir değişiklik yapmak için 1 gün beklemek durumundasınız. Seçim sizin. Bu ayar, henüz Andriod ve Blackberry telefonlarda yok.

  2. Android Telefonlarda Whatsapp Last Seen Gizleme Yöntemi: Android telefonlarda ise bu işlem için kullanılan bazı uygulamalar var. Google Store'da bulabileceğiniz bu uygulamalardan en kullanışlısı "Block Whatsapp Last Seen". Şu adresten ulaşıp uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulamanın çalışma mantığı ise şöyle. Whatsapp'a girdiğinizde, bu application otomatik olarak internet erişiminizi keser. Bu esnada gelen mesajı görebilir, hatta cevap da yazabilirsiniz. Whatsapp'tan çıktığınızda ise uygulama otomatik olarak internet erişiminizi tekrar aktif ederek mesaj alışverişinizi devam ettirmenizi sağlar. Bu işlemle Whatsapp Last Seen'i gizleyemezsiniz ancak o aşamada son görülme tarihiniz ne ise o şekilde kalır. Değişiklik olmaz.
  3. android whatsapp last seen gizleme, android whatsapp son görülme tarihi

  4. Blackberry Telefonlarda Whatsapp Last Seen Gizleme Yöntemi: Aslında Blackberry telefonlar için kullanılan bir spesifik bir yöntem yok ancak, Android telefonlarda kullanılmak üzere açıklamasını yazdığımız uygulmayı siz manuel olarak da uygulayabilirsiniz. Nasıl mı? Whatsapp'a girmeden önce telefonunuzun internet erişimini kesin. Mesajınıza bakıp, cevap verdikten sonra internet erişiminizi tekrar aktif ederseniz hem mesajınız gidecektir hem de whatsapp son görüntüleme tarihi daha önceden nasılsa o şekilde kalacaktır.

Hepinize tripsiz, atarsız hoş whatsapp sohbetleri dilerim :) Hatırlatma: Bu konuyu merak eden Whatsapp'da Kim Engellemiş/Silmiş konusunu da merak etti!
Yazar:

1 yorum: