13 Nisan 2010 Salı

3 Boyutlu (3D) Resimler, Fotoğraflar Yapmak

Yorum Yap
üç boyutlu resimler fotolar yapmak, how to make 3d photos, photoshop'la 3 boyutlu resimler yapmakÖzellikle Avatar filminden sonra 3 boyutlu (3D) filmler ve resimlerde büyük bi patlama yaşandı. Her geçen gün de üç boyut meselesi gittikçe önem ve popülerite kazanıyor. Gel gelelim, bizler, teknoloji manyakları olarak bu yeniliğin arkasında kalmıyoruz tabii ki. Şimdi sizlere evimizde nasıl kendi 3 boyutlu resimlerimizi yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Başlayalım:



Öncelikle 3 boyutlu yapmak istediğiniz resmi seçin. İnternetteki anlatımlarda aynı resmi fotoğraf makinesini yaklaşık 6-7 cm yana kaydırarak çekmeniz gerektiğini ve bu iki resimden yararlanarak 3D resimler yapacağımızı söyleseler de hiç gereği yok. Siz sadece 3 boyutlu yapmak istediğiniz resmi Adobe Photoshop ile açın. Ben de size örnek olsun diye bu bulut resmini seçtim;


Şimdi yapmanız gereken şey Layer'ı Duplicate etmek. Bunun için sağ kısımdaki Layer sekmesinden resmin üzerine sağ tıklayın ve "Duplicate Layer"'ı seçin. Şimdi elimizde iki tane aynı resmi barındıran layer oldu. Üst katmanda bulunan resmi çok az sol-üste doğru kaydırın. (Sağdan ve alttan göz kararı aynı ölçüde kaydırdığınızdan emin olun) Daha sonra Blending Options kısmından Advenced Blending altındaki Channels'dan R seçeneğini deaktif edin. Daha sonra Crop özelliğiyle üstteki resmin boyutlarında resmi kesin ve layerları birleştirin (Marge Layers). İşlem Tamam! İşte 3 boyutlu resmimiz:



Okumaya Devam Et...