21 Haziran 2013 Cuma

İnternetten Ücretsiz Sabıka Kaydı Sorgulamak/Almak

Yorum Yap
Sabıka kaydı olarak bildiğimiz "adli sicil kaydı" belgesini adliye'ye gitmeden ve ücret ödemeden, ücretsiz, bedava almak artık mümkün. E-devlet şifresi uygulaması sayesinde internet üzerinden sabıka kaydı almak çok kolay. Hem zamanınız harcanmayacak, hem de paranız cebinizde kalacak. Sizlere adım adım internet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır anlatacağım.

Öncelikle bir e-devlet şifresine ihtiyacınız var. E-devlet şifresini, size en yakın PTT'lerden 1 lira ücreti karşılığında alabilirsiniz. Size verecekleri zarf içinden çıkan şifreyle turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekli. Bundan sonraki işlemleri adım adım, resimlerle açıklayacağım.

  1. Bir e-devlet şifresine sahip olduğunuzu ve turkiye.gov.tr üzerinden e-devlet sistemine giriş yaptığınızı farzediyorum.
  2. Üst kısımda, arama çubuğunun hemen solunda yer alan e-hizmetler kısmına geliyoruz.
  3. Bakanlıkların sunduğu e-hizmetler listelenmiş olarak karşımıza gelmekte. Zaten alfabetik sırayla dizili olduğu için hemen karşımızda Adalet Bakanlığı'nın sunduğu e-hizmetleri göreceksiniz. Buradan "Adli Sicil Kaydı Sorgulama" kısmına giriyoruz.

  4. Karşımıza bir uyarı yazısı geliyor. Yazıyı dikkatle okuyoruz :) Uyarıları iyice okuduktan sonra yazıyı okuduğunuzu beyan edip devam butonuna basıyoruz.

  5. Bu sayfada sabıka kaydını hangi sebeple aldığınızı ve bu adli sicil belgesini nereye vereceğinizi bildirmeniz gerekmekte.


  6. Bu sayfada e-sabıkanızı alabilirsiniz. Sağ üstteki butona basarak adli sicil kaydınızı kaydedebilir ya da yazdırabilirsiniz.


  7. İyi günler!
Okumaya Devam Et...